xx skillet gietijzeren pan BBQ
Blog

skillet

Poedersuiker, de all purpose rub voor kinderen.
Maar of het lekker is op spareribs?

Op pannenkoeken kan het wel, en pannenkoeken kunnen ook op de BBQ! Denk eens ’n keertje outside the kitchen! Het is namelijk fantastisch om buiten met de gietijzeren skillet van de Windmill te bakken!

Recept voor circa 8 DRYRUB pannenkoeken

BENODIGDHEDEN:
* 2 eieren
* 250 gr bloem
* 500 ml melk
* snufje zout
* boter of margarine om in te bakken
* Gietijzeren skillet * Papier (of foam letters)
* Schaar

skillet gietijzeren pan

BEREIDINGSWIJZE:
Knip met de schaar de letters uit het papier.
Meng in een kom het ei, de bloem, melk en een snufje zout. Als alle klontjes zijn verdwenen, kunnen de pannenkoeken gebakken worden. Verwarm een beetje boter of margarine in een gietijzeren skillet. Wacht even totdat de skillet goed warm is en verdeel dan met een soeplepel wat beslag over het midden van de skillet. Beweeg je skillet een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele skillet verdeeld is. Let op: het gietijzer is heet. HEEL HEET! Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.

Leg de pannenkoek op een bord. Leg de uitgeknipte letters DRYRUB op de pannenkoek. Strooi de kids-all-purpose-rub van ca. 30 cm hoogte over de pannenkoek. Verwijder de letters.

Eet smakelijk!

Rub: poedersuiker
Recept: oma

Pan: skillet extra Ø31,5 cm

p.s. Vergeet niet de pan eerst in te branden met Crisco!