Winkelmand

Sweet Baby Ray

De smaak van Amerika onder de BBQ sauzen is wellicht Sweet Baby Ray (SBR).

Oorsprong

Geproduceerd in Chicago en opgezet door 2 broers en een oude schoolvriend. Het inmiddels beroemde verhaal:

In 1985 perfectioneerde Larry Raymond, die kok is, het familierecept en deed met de zoete, pittige saus mee aan de grootste barbecuewedstrijd van het land. Hij gaf de saus de bijnaam die zijn broer ooit kreeg toen hij basketbalde op Chicago’s West Side – ‘Sweet Baby Ray’.

De saus was zo goed dat hij van de bijna 700 inzendingen eerste werd. Nog geen jaar later hadden Larry en en zijn broer samen met hun schoolvriend Mike O’Brien een bedrijf opgezet rond de winnende saus en de eenvoudige filosofie over barbecue.

Sweet Baby Rays, het bedrijf

Het bedrijf is tegenwoordig eigendom van Ken’s Dressings, maar de smaken van dit prachtige produkt zijn in al die jaren onveranderd gebleven! Het bijzondere van de Sweet Baby Rays BBQ Sauzen is dat ze zeer breed toepasbaar zijn. De BBQ saus leent zich uitstekend voor het marineren van spare ribs, maar ook als steaksauce of als een geweldige burgersaus. Zeker in combinatie met uienchutney en bacon op een burger, zijn deze sauzen onvergetelijk lekker.

De reactie die wij vaak krijgen van vrienden als wij een fles Sweet Baby Rays op tafel zetten is: “Wauw, die saus ken ik uit Amerika! Het interessante van de saus is de prijs, hoewel de Sweet Baby Rays helemaal uit Chicago gehaald wordt, is het niet echt duurder dan alle BBQ sauzen die in Nederland worden geproduceerd.

Dus de prijs is vergelijkbaar, maar de smaak: een ongelofelijke verbetering!

In de serie van Sweet Baby Ray’s barbecuesauzen zijn de volgense smaken verkrijgbaar:

Iedere smaak heeft zijn eigen “rokerige” kenmerken.

The sauce is the boss!

Vakantie

Beste lezer,

Van 01-01-2024 t/m 06-01-2024 hebben wij vakantie.
Bestellingen tot en met de 1e zullen nog worden verzonden. Daarna gaan de bestellingen pas weer de 7e op de post.

Fijne vakantie!

Vurige groet,
Toon en Desley