Winkelmand

Nieuwe wet, nieuwe regels

Nieuwe wet, nieuwe regels
Vorige maand is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de VVV Cadeaukaart, omdat deze gezien worden als ‘elektronisch geld’ (EGI) en vallen onder de werking van deze wet. Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van de transactie van de VVV Cadeaukaart niet meer zijn dan €50. Uiteraard kan je het resterende deel van de transactie betalen met iDeal.

Wat houdt dit in voor jou?
De technische partner van VVV, Intersolve, heeft de wijziging doorgevoerd. Een transactie met een VVV Cadeaukaart is gelimiteerd tot €50. Doe je een betaling met de cadeaukaart met een hoger bedrag dan €50, wordt foutmelding ‘120’ getoond, ook al is het actuele saldo van de kaart hoger.

Voorbeeld: je hebt een VVV Cadeaukaart met een waarde van €100. Koopt je in onze webshop een product van €75, dan kan je €50 betalen van het tegoed dat op jou cadeaukaart staat. De resterende €25 met bijv. iDeal. Het overige tegoed op de cadeaukaart kan je bij een volgende bestelling gebruiken.

Vakantie

Beste lezer,

Van 01-01-2024 t/m 06-01-2024 hebben wij vakantie.
Bestellingen tot en met de 1e zullen nog worden verzonden. Daarna gaan de bestellingen pas weer de 7e op de post.

Fijne vakantie!

Vurige groet,
Toon en Desley