xx smokey goodness burgers & bites
Blog

internationale hamburgerdag

Burgerfanaten opgelet! Het is vandaag (28 mei) internationale hamburger dag.

Objectief gezien is dit het lekkerste eten ooit! Laten we eerlijk zijn, er gaat niet veel boven die eerste hap van een heerlijke, sappige burger. Dat hemelse en gelukzalige gevoel op het moment dat je je tanden zet in een goede sappige burger… Al die smaken die in een keer samenkomen in je gehemelte…. Het valt bijna niet te beschrijven.

De van oorsprong Russische lekkernij (toch niet uit het Duitse Hamburg, zoals men altijd dacht) komt tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De Amerikanen hebben denk ik de hamburger wel zo groot gemaakt zoals ze nu zijn.

Wij hebben wel een lichte voorkeur naar 100% beef, maar er bestaan ook kalkoenburgers, pork burgers, kipburgers, en visburgers. Zelfs de niet-vlees-eters hebben ontelbaar veel alternatieve burgers bedacht om dit onweerstaanbare moment te kunnen ervaren, ook zónder vlees te eten.

Er zijn hele studies gewijd aan burgers om te komen tot de ultieme burger: het perfecte vlees (of niet-vlees), het perfecte broodje en de perfecte toppings. Precies in balans, niet teveel, niet te weinig & onweerstaanbaar lekker!

Wie het maken van burgers tot een kunst heeft verheven is Laurentz Crane. In het boek burgers vind je de mooiste en lekkerste creaties en variaties. Maar ook de BBQ legende van Nederland Jort Althuizen kan er wat van. En zijn boek Burgers vind je veel burgers, maar ook andere lekkere gerechten.

Burgers
smokey goodness burgers & bites