Winkelmand

internationale hamburgerdag

Internationale hamburgerdag:

Burgerfanaten opgelet!

Het is vandaag (28 mei) internationale hamburgerdag.

Objectief gezien is dit het lekkerste eten ooit! Laten we eerlijk zijn, er gaat niet veel boven die eerste hap van een heerlijke, sappige hamburger. Dat hemelse en gelukzalige gevoel op het moment dat je je tanden zet in een goede sappige burger… Al die smaken die in een keer samenkomen in je gehemelte…. Het valt bijna niet te beschrijven.

De van oorsprong Russische lekkernij (toch niet uit het Duitse Hamburg, zoals men altijd dacht) komt tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De Amerikanen hebben denk ik de hamburger wel zo groot gemaakt zoals ze nu zijn.

Wij hebben wel een lichte voorkeur naar 100% beef, maar er bestaan ook kalkoenburgers, pork burgers, kipburgers, en visburgers. Zelfs de niet-vlees-eters hebben ontelbaar veel alternatieve burgers bedacht om dit onweerstaanbare moment te kunnen ervaren, ook zónder vlees te eten.

Er zijn hele studies gewijd aan burgers om te komen tot de ultieme burger: het perfecte vlees (of niet-vlees), het perfecte broodje en de perfecte toppings. Precies in balans, niet teveel, niet te weinig & onweerstaanbaar lekker!

Wie het maken van burgers tot een kunst heeft verheven is Laurentz Crane. In het boek ‘de allerbeste burgers  vind je de mooiste en lekkerste creaties en variaties. Maar ook de BBQ legende van Nederland Jort Althuizen kan er wat van. En in zijn boek ‘burgers’ vind je veel burgers, maar ook andere lekkere gerechten.

Onmisbaar voor het maken van de bekende Amerikaanse ‘Smashburger‘, een unieke manier voor het bereiden van hamburgers, overgewaaid vanuit de V.S., is dit gietijzeren accessoire.
Neem een flinke pluk gekruid gehakt en leg het in je voorverwarmde skillet of op de bakplaat. Gebruik de Smashburger tool om het gehakt plat te drukken er een echte smashburger van te maken.
De burger is heel dun en heeft daarom maar kort de tijd nodig om gaar te worden. Draai ‘m met een spatel om, zodat de andere kant ook gaar wordt en binnen enkele minuten kun je je hamburgerbroodje afmaken.
Zorg dat je burgers volledig tot hun recht komen en rooster de burger buns op tijd.

En ben je tot slot nog op zoek naar een heerlijke hamburger rub?
De Burger Booster van de Achterhoek Broilers zorgt voor een umami smaak explosie, nu kan iedereen de meest lekkerste hamburgers maken! De inhoud is  voor 1 kilo rundergehakt, goed voor 7 tot 10 burgers.
Probeer, leer, ervaar en geniet van deze rub uit de Achterhoek.

Geniet van internationale hamburgerdag!

Vakantie

Beste lezer,

Van 01-01-2024 t/m 06-01-2024 hebben wij vakantie.
Bestellingen tot en met de 1e zullen nog worden verzonden. Daarna gaan de bestellingen pas weer de 7e op de post.

Fijne vakantie!

Vurige groet,
Toon en Desley